Ősz ízei a kertből - ízkavalkád - meleg saláták
A konyhában ételt készíteni alkotás, színek, ízek, formák egyvelege. Közösen főzni pedig egyszerűen felejthetetlen.
2025.11.14. 17.00.-20.00.
Ősz ízei a kertből - ízkavalkád - meleg saláták
ÉVKÖR
Az évkör egy kereket rajzol elénk, mely ősi forma jelképezi az egységet, teljességet, harmóniát, végtelen körforgást. Az évkörrel való áramlás az egységélményt, önmagunkkal való nagyobb harmóniába kerülést szolgálja. Mégis hogyan? Az évkerékkel sok minden más mellett analógiába hozhatók az emberi életút szakaszai is. Különösen nagy ereje van, ha sikerül mindezeket a kérdéseket egy közösséggel megvitatni, átdolgozni. Ilyenkor mások megtartó ereje, tapasztalata, történetei mind segíthetnek a nézőpontváltásban. Az évkör rendje megtart minket. Vezet abban, hogy tudjuk, mikor, minek van itt az ideje. Az étkezés talán erre a leginkább jó példa, hiszen a szezonális zöldségek, gyümölcsök megmutatják melyik szakaszában vagyunk az évnek. Az ételeink mindig akkor a legfinomabbak, ha a hozzávalók a lehető legjobbkor vannak felhasználva, azaz, amikor érik természetesen.
2025.11.14. 17 órától
A konyha ugyan olyan alkotótér, mint a műhely, hiszen itt is alapanyagokat használunk és létrehozunk belőle valami újat, valami mást. Az ősz ebben is csodát mutat, hiszen ennyi színes, ízes falat ritkán akad a tányérra. A hideg viszont már kopogtat, ezért megmutatom, hogy én ilyenkor hogyan készítem a meleg salátát.
Itt a helyed, ha:
szeretsz főzni
szeretnél új recepteket tanulni
inspirál a szabad alkotás a konyhában is
és akkor is, ha:
soha nem főzöl, de szeretnél tanulni
szeretnéd tudatosan használni a zöldségeket
szeretnél otthon is elkészíthető recepteket
csak egy jó társasági programra vágysz
Először egy rövid beszélgetéssel kezdünk, hogy miért fontos a szezonális zöldségek fogyasztása, és hogy mit honnan érdemes beszerezni, majd utána a salátakészítés fortélyait mutatom meg a szeleteléstől az öntet készítéséig, végül kisebb csoportokban mindenki elkészíti az ő saját salátáját, majd a tálalásról is mesélek, hogy mit érdemes és mit nem, majd közösen elfogyasztjuk a finomságokat. Az intuitív főzés alapjairól is mesélek és hogy miért is gondolom azt, hogy főzni olyan, mintha festenénk.
Az étel készítés nemcsak főzés, hanem a természet előtt tisztelgés is, hiszen mindent onnan kapunk ami az asztalra kerül.
A workshop ára: 20.000 HUF ami tartalmazza a vacsora elkészítését, az alapanyagokat, recepteket, elméleti anyagot
Páros jegy 2 fő részére: 34.000 HUF
Lemondás: 48 órával a program előttig lemondás esetén a jegy árának 90%-át visszatérítjük, 24 órán belüli lemondás esetén 40%-át térítjük vissza vagy átadható másik személynek, illetve egyeztetéssel másik programra váltható.
A változtatás jogát fenntartjuk, ez esetben a teljes összeg visszatérítésre kerül.
JELENTKEZÉS